maanantaina, maaliskuuta 07, 2005

Pelikaanimies De Niron ja Scorsesen festivaalille

Elokuvasäätiö tiedottaa:

Pelikaanimies De Niron ja Scorsesen festivaalille

Liisa Helmisen ohjaama Pelikaanimies aloittaa Yhdysvaltain valloituksen maineikkaalla Tribeca Film Festivalilla, joka pidetään New Yorkissa 21.4.–1.5.2005. Festivaalin ovat perustaneet Robert De Niro, Jane Rosenthal ja Martin Scorsese. Pelikaanimies on valittu Tribecan Family Festival -sarjaan.

New Yorkista Pelikaanimies jatkaa Newport Beach Film Festivalin kilpailusarjaan länsirannikolle, vajaa 50 kilometriä Hollywoodista.

Parasta aikaa ”Monsieur Pélican” kilpailee Montrealissa ja huhtikuussa se ottaa osaa Toronton Sprockets-lastenelokuvafestivaalin kilpailuun.

Pari viikkoa sitten saksankielinen Pelikaanimies sai innostuneen vastaanoton Berliinin elokuvajuhlien Kinderfilmfestissä, mikä on poikinut elokuvalle runsaasti kyselyjä myös muilta kansainvälisiltä festivaaleilta.

Myös kotimaassa Pelikaanimies on valloittanut katsojien sydämet: tähän mennessä se on koonnut elokuvateattereihin jo 92.398 katsojaa – ja menestys jatkuu. Ruotsissa elokuva lähti teatterilevitykseen 25. helmikuuta ruotsiksi puhuttuna.

Pelikaanimiehen on tuottanut Hanna Hemilä ja se on suomalais-ruotsalainen yhteistuotanto. Suomalainen tuotantoyhtiö Lumifilm Oy on aiemmin tuottanut mm. kansainvälisesti palkitut ja levitetyt animaatioelokuvat Turilas & Jäärä ja Urpo & Turpo sekä Tove Janssonista ja Tuulikki Pietilästä kertovat dokumenttielokuvat Tove ja Tooti Euroopassa ja Haru, yksinäisten saari.

Ruotsalainen yhteistuottaja Anita Oxburgh Migma Filmistä on kansainvälisesti arvostettu elokuva-alan vaikuttaja. Pelikaanimiehen kansainvälisestä myynnistä vastaa NonStop Sales.

Elokuvan tuotantoa ovat rahoittaneet Suomen elokuvasäätiö, Nordisk Film och TV fond, Svensk Filminstitut, Svenska kulturfonden ja Eurimages. YLE TV2 ja FST sekä Islannin televisio RUV ovat ennakko-ostaneet elokuvan. Suomen kulttuurirahasto, Valtion elokuvataidetoimikunta ja Media Plus ovat tukeneet hankkeen ennakkosuunnittelua. Elokuvaa levittää Suomessa ja Ruotsissa Buena Vista International.

Lisätietoja:
Suomen elokuvasäätiö: Satu Elo, (09) 6220 3020, satu.elo@ses.fi
Tuottaja Hanna Hemilä, 0400 512 205, hemila@lumifilm.fi
Toimistosihteeri Outi Gaib, 040 5139957, lumifilm@lumifilm.fi
http://www.lumifilm.fi/
http://www.pelikaanimies.fi/


Satu Elo
tel. +358 9 6220 3020
fax +358 9 6220 3060
satu.elo@ses.fi
http://www.ses.fi/

Ei kommentteja: